WooCommerce megrendelések kezelése SalesAutopilotból külső művelettel

WooCommerce megrendelések kezelése SalesAutopilotból külső művelettel

Aki sok terméket forgalmaz, az szívesen rendezi kínálatát egy ízléses webshopba. Ebben az esetben népszerű választás a WordPress + WooCommere kombináció. A WooCommerce alapvetően igyenes – a fizetős pluginek használata döntés kérdése – és lényegében az internetről megtanulható.

WooCommerce webshopod bekötése a SalesAutopilotba megoldható az erre használatos pluginnal,vagy egyedileg is megoldhatod webhookok segítségével. Ha ezzel megvagy, akkor már tudod a kommunikációt  SalesAutopilotból kezelni, megvalósíthatod a rövid- és hosszútávú ügyfélgondozást, kihaszálhatod a rendszer összes remek funkcióját.

Ahhoz azonban, hogy teljesen egy helyről tudd kezelni a megrendeléseket, és mégis szinkronban legyen a két rendszer, muszáj, hogy a SalesAutopilotból kezeld a státuszváltozásokat, és ezeket a változásokat a WooCommerce-be is elküldd. Ez valójában egyszerűbb, mint gondolnád.

Ennek lépéseit mutatja be ez a blogbejegyzés.

WooCommerce API kulcspár feljegyzése

A WooCommerce felületen hozz létre egy API kulcspárt a WooCommerce >> Beállítások >> Haladó >> REST API menüpont alatt

Módosító űrlap létrehozása

Hozz létre egy rövid szöveges mezőt a SalesAutopilotban, ezzel fogod beállítani az új státuszt.

Az űrlapokon, amik fogadják az adatokat a WooCommerce-ből, helyezz el egy műveletet, ami a „Webshop megrendelés állapota” mezőből az általad létrehozott mezőbe másolja annak tartalmát.

Hozz létre egy adatmódosító űrlapot, amire ráteszed az új mezőt. A mező típusa legördülő mező legyen, és vedd fel opcióknak a WooCommerce lehetséges sátuszait. Az elmentendő értéknek annak kell lennie, amit a képen látsz. Az opció címkéje lehet más, ha számodra más szimpatikusabnak vagy logikusabbnak tűnik.

Mutatom:

Új státusz elküldése a WooCommerce-be

A státusz módosításához a WooCommerce API orders metódusát kell használnod. Azonosítóként a „Webshop azonosító” mezőt kell használnod, és az újonnan létrehozott mező tartalmát kell elküldened paraméterként.

Remélem, hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, és könnyedén tudod alkalmazni saját rendszeredben is.

Ha elakadnál a megvalósítással, vagy olyan, egyedi WooCommerce integrációra van szükséged, ami a te szájízed szerint menti a SalesAutopilotba a megrendelésk bármely adatát, mindenképpen írj rám!

WooCommerce megrendelések kezelése SalesAutopilotból külső művelettel