MemberMouse tagsági rendszer kezelése külső műveletekkel

MemberMouse tagsági rendszer kezelése külső műveletekkel

Manapság bevett szokás, hogy a vállalkozók az infotermékeikhez és tagsági rendszereikhez történő hozzáféréseket egy WordPress oldal keretein belül kezeli. Az egyik legismertebb, és legnépszerűbb jogosultság kezelő plugin WordPress alá a MemberMouse, ami szofisztikált megoldást nyújt mind az „egymás felett” elhelyezkedő jogosultsági szintek – pl. egyre magasabb tagsági szintek -, mind a független, egyedi hozzáférések – pl. egy-egy ebook, hanganyag, esettanulmány, stb. – akár párhuzamos kezelésére.

Az utóbbi időben többször merült fel az igény arra, hogy a MemberMouse integráció során ne csak a SalesAutopilot beépített integráció által kínált adatokat manipulálhassuk a WordPressben, hanem egyéb mezőkhöz is hozzáférjünk, amikre egyébként a MemberMouse API lehetőséget biztosít.

Amennyiben csak jogosultsági szintekkel szabályozzuk a hozzáférést, ez simán megtehető mezei külső műveletek használatával, mert az email cím egyedi azonosítóként használható.

Ha bundle-kezelést is alkalmazol, egyedi script szükséges a tagsági azonosító visszaírása miatt, mert a bundle kezelésnél valamiért csak ezzel lehet azonosítani a tagokat.

Az alábbiakban bemutatom a lépéseket, és azt a két külső, és egy sima adatmódosító műveletet, ami elegendő egy ilyen rendszer kezeléséhez. Ha bundle-t is szeretnél kezelni, akkor pedig írj rám bátran!

MemberMouse integrációs adatok feljegyzése

Ezeket az adatokat jegyezd fel magadnak, mert szükséged lesz rájuk:

  • MemberMouse API URL
  • MemberMouse API kulcs
  • MemberMouse API jelszó

Ezeket az adatokat a WordPress-ben az alábbi képen látható képernyőn találod meg (MemberMouse >> DeveloperTools >> API Credentials):

Jelszó generálás

Mivel nem írod vissza az adatokat a listádra, a jelszót neked kell küldened a MM-nak, hogy ne ő generáljon egyet, amiről aztán senki sem tudja, hogy mi is az 🙂
A SalesAutopilot tud véletlen karakter sorozatot generálni. Azt javaslom, hogy ezt használd, de persze ha szeretnéd, akkor be is kérheted az ügyféltől a jelszót, amit ő szeretne. Ha Te generálod a jelszót, akkor a jelszó mező érték: „”+random(8)

Tag felvétele

Tag felvételéhez a createMember metódust kell használnod, az alábbi JSON paraméterekkel. Az adatok kitöltésénél arra figyelj, hogy a kacsacsőrökre majd nem lesz szükség.
Azért hogy ne kelljen bíbelőődni a felhasználónév egyediségének ellenőrzésével, azt javaslom, hogy ne küldd a „username” mezőt – ahogy a mintában sincs benne – így az email cím lesz a felhasználónév is egyben.

RESTFul hívás URL: <MemberMouse API URL>?q=/createMember
Adatformátum: POST paraméterek

Tag és tagság módosítása

Egy tag személyes adatainak, vagy a tagság jellemzőinek módosítását az updateMember metódussal, oldhatod meg. Ezt tipikusan 3-féle dologra szokták használni:

1.) Tagi státusz módosítása

Itt egyetlen paramátert állítasz, a státuszt, ami egy szám lesz a következők közül:

  • 1 (Active) <– Ezzel aktiválod
  • 2 (Cancelled) <– Ezzel mondod le
  • 3 (Locked)
  • 4 (Paused)
  • 5 (Overdue)

RESTFul hívás URL: <MemberMouse API URL>?q=/updateMember
Adatformátum: POST paraméterek

2.) Jogosultsági szint módosítása

Itt egyetlen paramátert állítasz, a jogosultsági szintet, amit az általad a MemberMouse-ban beállítottak közül választhatsz ki

RESTFul hívás URL: <MemberMouse API URL>?q=/updateMember
Adatformátum: POST paraméterek

2.) Személyes adatok módosítása

Ez a használati mód nem jellemző, hiszen mivel a fizetést nem a MemberMouse kezeli, csak a nevet és email címet visszük át a WordPressbe, azonban ezeket mégis megváltoztatnál, vagy a dokumentációban felsorolt egyéb adatokat is kezelnéd MemberMouse oldalon (számlázási adatok, szállítási adatok, általad felvett egyedi mező(k), akkor azt szintén az updateMember metódussal teheted meg.

RESTFul hívás URL: <MemberMouse API URL>?q=/updateMember
Adatformátum: POST paraméterek

Extra adatok megjelenítése a profilban

Amennyiben szeretnél a profil oldalon extra adatokat megjeleníteni – például az előfizetéshez tartozó következő terhelés dátumát – ezek tárolására úgynevezett „custom field”-et, vagyis egyedi mezőt kell létrehoznod. Az egyedi mező értéket ezek után az updateMember metódussal tudod beállítani.

Amire ehhez szükséged lesz, az az egyedi mező azonosítója, ami akkor íródik ki, ha az egérrel a mező neve fölé állsz.

A beállítást az alábbi képen mutatom:

RESTFul hívás URL: <MemberMouse API URL>?q=/updateMember
Adatformátum: POST paraméterek

Bízom benne, hogy amennyiben nem használod a Bundle funkciót a MemberMouse-ban, vagy használod, de szükséged lenne egy plusz adatmódosításra is, az útmutatásommal ezentúl ennek megvalósíása gyerekjáték lesz számodra is.

Ha pedig a bundle-kezelést is ilyen egyszerűen, egyszeri díjért szeretnéd megoldani, arra is van megoldásom,
mindenképpen írj rám!

MemberMouse tagsági rendszer kezelése külső műveletekkel