Választható országok korlátozása SAPI-s megrendelő űrlapon.

Választható országok korlátozása SAPI-s megrendelő űrlapon.

A SalesAutopilot megrendelési űrlapokon a számlázási és a postázási (szállítási) országok köre nincsen korlátozva és erre az űrlap szerkesztése során nincs is lehetőség.

Az országok korlátozására több módszer is van. Az egyik az általam írt SalesAutopilot Powerups használta, amelyet ezen a linken lehet letölteni.

Harmat Ákos (https://harmatakos.hu) készített egy rövid kis videót a script használatáról és beállításáról, amelyet most ennek a bejegyzésnek a végén megosztok. Aki inkább olvasni szeret, annak pedig leírom a lépéseket.

1.) A script bemásolás az űrlapra

A SalesAutopilot Tudásbázis /Fejlesztőknek / SalesAutopilot Powerups bejegyzésében megtalálható a „Választható országok korlátozása” script, ami ki kell másolni, majd az űrlapba be kell illeszteni.

A kódot a megrendelő űrlap „Egyedi CSS/Javascript megadása” mezőbe kell beilleszteni. Ennek módjáról a SalesAutopilotos Tudásbázis ezen bejegyzésében lehet olvasni.

2.) A script beállítása

A script 23. sorában lehet beállítami, hogy melyik országok jelenjenek meg a legördülő listában. Itt az országok kétbetűs kódját kell használni.

3.) Az űrlap elmentése

Az űrlap elmentése után a két ország választóban  már csak a beállított országok jelennek meg.

Választható országok korlátozása SAPI-s megrendelő űrlapon.